Tips inför flytten

OM NI PACKAR SJÄLVA, BER VI ER ATT TÄNKA PÅ FÖLJANDE:

Porslinstallrikar staplas på högkant med silkespapper emellan. Lättare glas och dylikt packas inslaget i silkespapper ovanpå. Sladdar till TV, video, stereo m m bör kopplas ur och om möjligt tejpas fast. Märk kartongerna med innehåll och placering i den nya bostaden. En bra hjälp är att bunta ihop skidor, gardinstänger och dylikt.

Fyll ej en hel kartong med böcker. Lämna halva utrymmet för kuddar, kläder eller dylikt. Tänk på att böcker ofta är dammiga. För att skydda kläder kan Ni trä svarta sopsäckar över dessa och låta galgkroken sticka ut genom ett hål i botten av säcken. Mattor kan rullas ihop och knytas om.

– Packa ej tyngre än vad ni själv orkar bära.

INNAN FLYTTBILEN KOMMER

Plocka ner gardiner och bestäm Er för om gardinstängerna skall vara kvar eller följa med flytten. Märk gärna sådant som ej skall med flytten. Montera ner stora eller otympliga möbler. Lägg gärna sådant som du vill ha tillgängligt såsom viktiga papper, städartiklar, madrasser, sängkläder eller andra viktiga saker på ett särskilt ställe i bostaden.

När flyttbilen är på plats Gå igenom med flyttpersonalen om flyttens utförande, vilka saker som skall stanna kvar, vilka saker som är ömtåliga, och om Ni har några särskilda önskemål. Ert bohag bärs ut, filtas och fästs på ett säkert sätt i flyttbilen av oss. Se till att ni har nyckel till ev. bommar eller grindar.

TRANSPORTEN

Erfarna chaufförer ser till att Ert bohag når Er nya adress på ett säkert sätt. Våra bilar är utrustade med luftfjädring, vilket ger maximal säkerhet för Ert bohag under transporten.

LOSSNING

Innan bohaget lossas är det bra om Ni tänkt igenom var Ni vill ha de större möblerna placerade, så slipper Ni flytta dom senare.

ÖVRIGT

Vi har duktig och effektiv personal som jobbar med det här varje dag, men ibland kan en olycka drabba även den mest rutinerade packmästare eller expressarbetare.

Om något skulle skadas under hanteringen anmäler Ni detta direkt till flyttmanskapet vid flyttillfället. Om Ni upptäcker en skada först efter det att arbetet utförts, anmäler ni detta omgående. Dock senast 7 dagar efter flytten är utförd.

FÖRSÄKRING

Vi är försäkrade hos Trygghansa och följer Bohag 2010 samt Kontor 2003.

Lycka till i er nya bostad, kontakta oss om ni har några frågor.

Kontakta oss

Ring oss

0480 - 286 00 

Epost

info@smalandsflytt.se

Hitta hit

Franska vägen 23
393 56 Kalmar

Öppettider:

Måndag – Fredag 06–18

Har du frågor?